Ανακοινώσεις

You are here:Αρχική»Ανακοινώσεις»Οι Δήμοι Λευκωσίας κλείνουν τα μάτια στην αιτία του προβλήματος και μιλούν για ιδιωτικοποιήσεις

Οι Δήμοι Λευκωσίας κλείνουν τα μάτια στην αιτία του προβλήματος και μιλούν για ιδιωτικοποιήσεις

Οι Δήμοι Λευκωσίας στην ανακοίνωση τους αποφεύγουν να αναφερθούν στις ευθύνες για τους χειρισμούς και τις συμφωνίες που έγιναν όσον αφορά τα τέλη που επιβλήθηκαν από την εταιρεία διαχείρισης αποβλήτων στην Κόσιη που εκτοξεύουν το κόστος στα ύψη. Αντίθετα, προσφεύγουν στην προσφιλή τους τακτική για ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας σκυβάλων. Ευθύνες για τους χειρισμούς είχαν καταγραφεί και με παλαιότερες παρατηρήσεις του Γενικού Ελεγκτή.

Με βάση τα στοιχεία που δόθηκαν η αύξηση του κόστους δεν οφείλεται σε καμία περίπτωση στο κόστος προσωπικού. Εκείνο που επιδιώκεται είναι να εφαρμοστεί πάση θυσία η αρρύθμιστη και ανεξέλεγκτη αγορά υπηρεσιών, που θα απορυθμίσει τις εργασιακές σχέσεις και θα οδηγήσουν τους εργαζόμενους πίσω σε συνθήκες εκμετάλλευσης με μισθούς πείνας και χωρίς ωφελήματα.

Οι Δήμοι ας αναλογιστούν τις δικές τους ευθύνες που αφορούν την άρνηση τους να συνεργασθούν για τη δημιουργία κοινών υπηρεσιών, την αυτόεξαίρεση τους από την περισυλλογή των ανακυκλώσιμων υλικών και την αδυναμία αντιμετώπισης των σοβαρών προβλημάτων στελέχωσης, διοίκησης και λειτουργίας των υπηρεσιών των Δήμων.

Η ανακοίνωση των Δήμων Λευκωσίας επιβεβαιώνει για ακόμη μια φορά την εκτίμηση του Συνδικαλιστικού Κινήματος ότι για τους Δημάρχους που επιμένουν στις ιδιωτικοποιήσεις αποτελεί στόχευση η εφαρμογή της αρρύθμιστης αγοράς υπηρεσιών ανεξάρτητα αν θα οδηγηθούμε στη δημιουργία ιδιωτικών μονοπωλίων με όλες τις συνέπειες για το κόστος και την ποιότητα των υπηρεσιών προς τους δημότες.

Είναι για αυτό το λόγο που οι εργαζόμενοι αντέδρασαν και θα συνεχίσουν να αντιδρούν δυναμικά σε όλες τις προσπάθειες αποξένωσης, δημοτικών  υπηρεσιών, όπως των  σκυβάλων για να συνεχίσουν οι Δήμοι να προσφέρουν απρόσκοπτα υπηρεσίες στους πολίτες και να διαφυλάξουν τις θέσεις εργασίας και τις ρυθμισμένες με συλλογικές συμβάσεις εργασιακές σχέσεις. 

Από τις Συνδικαλιστικές Οργανώσεις

ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ, ΟΗΟ-ΣΕΚ, ΔΕΕ-ΚΔΟΚΩ-ΔΕΟΚ

18 Ιουλίου 2018