Ανακοινώσεις

You are here:Αρχική»Ανακοινώσεις»Συμφωνία στο Δήμο Στροβόλου και αναστολή απόφασης για αγορά υπηρεσιών

Συμφωνία στο Δήμο Στροβόλου και αναστολή απόφασης για αγορά υπηρεσιών

Τερματίστηκε σήμερα Δευτέρα, 30 Ιουλίου, η απεργία που ξεκίνησαν στις 26 του μήνα οι εργαζόμενοι στα συνεργία αποκομιδής σκυβάλων στο Δήμο Στροβόλου. Οι εργαζόμενοι επέδειξαν πρωτοφανή ενότητα, σταθερότητα και προσήλωση στους στόχους τους, παρά τις όποιες προκλήσεις.

Εξαιτίας λοιπόν της αποφασιστικότητας και της ενότητας που επέδειξαν οι εργαζόμενοι, συγκλήθηκε σύσκεψη σήμερα με τη συμμετοχή του Δημάρχου, των επικεφαλής των Δημοτικών Ομάδων και των Συντεχνιών ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ, ΟΗΟ-ΣΕΚ και ΔΕΕΚΔΟΚΩ-ΔΕΟΚ, στην οποία επιτεύχθηκε συμφωνία για αναστολή της απόφασης για κατακύρωση προσφορών σε ιδιώτες, προκειμένου να δοθεί χρόνος μέχρι το τέλος Οκτωβρίου να συζητηθεί το θέμα και να τερματιστούν τα προβλήματα που προβάλλονται από πλευράς του Δήμου.

Η Συμφωνία προνοεί τα ακόλουθα:

  1. Αναστολή των απεργιακών μέτρων του εργατικού προσωπικού του Δήμου.
  2. Ο Δήμος δεν θα προχωρήσει με κατακύρωση της προσφοράς για ανάθεση της εργασίας σε ιδιωτική εταιρεία πριν την 31η Οκτωβρίου 2018.
  3. Έναρξη εντατικού διαλόγου μεταξύ Συντεχνιών-Δημάρχου-Εκπροσώπων των Δημοτικών Ομάδων.
  4. Το εργατικό προσωπικό αναλαμβάνει να εκτελέσει τη συσσωρευμένη εργασία λόγω των απεργιακών μέτρων τις επόμενες ημέρες με πρόγραμμα που θα ετοιμαστεί από την Υπηρεσία.

Υπενθυμίζουμε ότι το εργατικό προσωπικό στο Δήμο Στροβόλου αναγκάστηκε να κατέλθει αρχικά σε 48ωρη απεργία στις 26 και 27 του μήνα και στη συνέχεια να συνεχίσει την απεργία του μέχρι τις 30 Ιουλίου εξαιτίας της επιμονής του Δήμου Στροβόλου να προκηρύξει προσφορές για την αγορά υπηρεσιών συγκομιδής σκυβάλων για δύο συνεργεία, ανεξαρτήτου κόστους ή ανάγκης.

Στόχος της απεργίας των εργαζομένων ήταν η αποτροπή της εφαρμογής της πολιτικής αυτής, η οποία είναι αντίθετη με τα καλώς νοούμενα συμφέροντα του Δήμου και των Δημοτών και κυρίως στοχεύει στην απορρύθμιση των εργασιακών Σχέσεων και την μελλοντική απώλεια θέσεων εργασίας καθώς και τη μείωση των όρων απασχόλησης των εργαζομένων στον Κλάδο.

Στη συνέλευση των εργαζομένων τονίστηκε η θέληση τους να παρέχουν με τον καλύτερο τρόπο αποδοτικές και ποιοτικές υπηρεσίες προς τους πολίτες και τους ευχαριστεί για την κατανόηση τους.

ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΤΕΧΝΙΕΣ

ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ      ΟΗΟ-ΣΕΚ      ΔΕΕΚΔΟΚΩ-ΔΕΟΚ

30/7/2018