Ανακοινώσεις

You are here:Αρχική»Ανακοινώσεις»Αντιπροσωπία της ΠΟΕ-ΔΕΥΑ στην Κύπρο

Αντιπροσωπία της ΠΟΕ-ΔΕΥΑ στην Κύπρο

Αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης Αποχέτευσης με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Παύλο Δρακόλα επισκέφτηκε την περασμένη εβδομάδα την Κύπρο μετά από πρόσκληση της ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ.
Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή της αντιπροσωπείας της ΠΟΕ-ΔΕΥΑ και της ηγεσίας της ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ έγινε ανταλλαγή απόψεων και συζήτηση για τα πιο κάτω θέματα.
• Οι επιπτώσεις από τα μέτρα που πάρθηκαν και τα μνημόνια στους εργαζόμενους.
• Τα νέα δεδομένα που δημιουργήθηκαν όσον αφορά τα συνταξιοδοτικά σχέδια και τα άλλα ωφελήματα.
• Η σημασία των υπηρεσιών ‘Ύδρευσης-Αποχέτευσης και ο ρόλος των Οργανισμών και των εργαζομένων για την απρόσκοπτη παροχή τους.
• Η συνέχιση των σχέσεων των δύο Οργανώσεων και η ανταλλαγή εμπειριών όσον αφορά χειρισμούς στα διάφορα προβλήματα και τις εργασιακές σχέσεις, αξιοποιώντας και την επιστημονική στήριξη από τα Ινστιτούτα της ΠΕΟ και της ΓΣΕΕ.
Η αντιπροσωπία επισκέφτηκε το Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας Λευκωσίας όπου είχε επαφή με τον Διευθυντή κύριο Ν. Ζαμπακίδη και ομάδα εργαζομένων.
Ακολούθως, ξεναγήθηκαν στο Μουσείο Νερού και εξέφρασαν τον εντυπωσιασμό τους για την οργάνωση και τα εκθέματα ιδιαίτερα το Υπαίθριο στο οποίο απεικονίζεται παραστατικά όλη η ιστορία που έχει σχέση με το νερό στην Κύπρο.
Οι εκπρόσωποι των δύο Οργανώσεων συμφώνησαν να σταλούν προσκλήσεις εκατέρωθεν για να παρευρεθούν αντιπρόσωποι στο Παγκύπριο Συνέδριο της ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ και το Πανελλήνιο της ΠΟΕ-ΔΕΥΑ που προγραμματίζεται να πραγματοποιηθούν τους μήνες Μάρτη-Απρίλη του 2019.

ΑΠΟ ΤΗ ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ
1/8/2018