Ανακοινώσεις

You are here:Αρχική»Ανακοινώσεις»Ακόμη ένα εργατικό ατύχημα στα ιδιωτικά συνεργεία αποκομιδής σκυβάλων

Ακόμη ένα εργατικό ατύχημα στα ιδιωτικά συνεργεία αποκομιδής σκυβάλων

Η ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ εκφράζει την έντονη ανησυχία της για το νέο σοβαρό εργατικό ατύχημα που έγινε στη Γιόλου και αυτή τη φορά με ιδιωτικό σκυβαλοφόρο όχημα.

Είναι πολλά τα ερωτήματα που αφορούν στο κατά πόσο το σκυβαλοφόρο είναι κατάλληλο και τηρεί όλους τους κανόνες ασφαλείας και ιδιαίτερα αν τηρούνται κατάλληλες συνθήκες εργασίας και μέτρα ασφάλειας για τους εργαζόμενους.

Ενώ η ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ έθεσε μετά από ένα παρόμοιο θανατηφόρο ατύχημα στο Γέρι προς όλες τις αρμόδιες αρχές τα ερωτήματα και ανέμενε ότι θα ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα συμμόρφωσης όλων όσων ασχολούνται με την περισυλλογή σκυβάλων, φαίνεται ότι δεν λήφθηκε σοβαρά υπόψη αλλά ούτε καν τα αποτελέσματα των ερευνών τους. Μέχρι σήμερα δεν έχουμε ακριβείς απαντήσεις για το αν τηρούνται οι προδιαγραφές και τα μέτρα συμμόρφωσης σε αυτά, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει άλλο στη Λευκωσία και τώρα στη Γιόλου.

Για μια ακόμα φορά καλούμε το Υπουργείο Εργασίας και όλους τους αρμόδιους να ενσκήψουν με σοβαρότητα σε αυτό το θέμα καθορίζοντας αυστηρά κριτήρια πριν την ανάθεση τέτοιων Συμβάσεων έργων σε ιδιώτες, τέτοια που θα προστατεύουν τους εργαζόμενους, και κυρίως να καθορίσουν τακτικό πρόγραμμα επιθεώρησης για να αποτραπούν νέα περιστατικά που θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές των εργαζομένων.

Ταυτόχρονα, η ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ εύχεται ταχεία ανάρρωση στον άτυχο εργαζόμενο και διαβεβαιώνει τους εργαζόμενους στους Οργανισμούς που εκπροσωπεί ότι θα σταθεί ανάχωμα στην πολιτική να θυσιάζονται τα μέτρα ασφάλειας και υγείας για χάρη των κερδών και της μείωσης του κόστους.

Από τη ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ

12 Σεπτεμβρίου 2018