Ανακοινώσεις

You are here:Αρχική»Ανακοινώσεις»Ανακοίνωση ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ για Cyta 14/09/2018

Ανακοίνωση ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ για Cyta 14/09/2018

Από το 2013 Κυβέρνηση Αναστασιάδη και Τρόικα έθεσαν σε προτεραιότητα μέσα από το Μνημόνιο που υπέγραψαν την ιδιωτικοποίηση της Cyta. Πέρασαν Νομοθεσία το 2014, δημιούργησαν μονάδα αποκρατικοποίησης, έδωσαν εκατομμύρια για μελέτες και Συμβούλους και κατέθεσαν Νομοσχέδιο που προνοούσε ουσιαστικά το ξεπούλημα της Cyta και την ανάληψη όλου του κόστους από το Δημόσιο.
Εργαζόμενοι, κοινωνία και Βουλή με τους αγώνες και τις προσπάθειες τους απέτρεψαν, προσωρινά φαίνεται, τις μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης.
Όμως γνωρίζουν πολύ καλά τη δουλειά τους. Παρέλαβαν το 2013 έναν Οργανισμό δισεκατομμυρίων αξίας με κέρδη της τάξης των 80-90 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο και από τότε μεθοδεύουν συστηματικά την υπόσκαψη, την απαξίωση και την εξουδετέρωση της επιχειρηματικής αξίας της Cyta, για να ετοιμάσουν το έδαφος να επανέλθουν.
Έτσι σήμερα επαναφέρουν με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου την εφαρμογή της δογματικής θέσης για ιδιωτικοποίηση της Cyta πάση θυσία. Η απόφαση για «Μερική αποκρατικοποίηση της Cyta με την προσέλκυση Στρατηγικού-Συνεργάτη Επενδυτή» μας θυμίζει την παροιμία «Έβγαλε τα ρούχα του ο Μανολιός και τα ξαναφόρεσε αλλιώς».
Βεβαίως, δεν ξεχνούν την αποκρατικοποίηση του ΧΑΚ, του Κρατικού Λαχείου, των Λιμανιών, της Επιτροπής Σιτηρών κ.α. Θέλουν να τελειώνουν με το ξεπούλημα των πάντων.
Εμείς θέλουμε να τους προειδοποιήσουμε ότι οι εργαζόμενοι, οι πολιτικές δυνάμεις και η κοινωνία των πολιτών θα αντιδράσουν και θα αγωνισθούν για ακόμη μια φορά να αποτρέψουν τους σχεδιασμούς τους προστατεύοντας το Δημόσιο συμφέρον.

Από τη ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ
14 Σεπτεμβρίου 2018