Ανακοινώσεις

You are here:Αρχική»Ανακοινώσεις»9ο Παγκύπριο Συνέδριο ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ 11-12/4/2019

9ο Παγκύπριο Συνέδριο ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ 11-12/4/2019

Άρχισε και συνεχίζεται η συζήτηση των μελών της ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ γύρω από το περιεχόμενο της έκθεσης δράσης προς το 9ο Παγκύπριο Συνέδριο της ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ με το σύνθημα «ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ».

Οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης και των νεοφιλελεύθερων πολιτικών στους εργαζόμενους και την κοινωνία, τα πλήγματα που δέχτηκαν οι εργασιακές σχέσεις και οι συλλογικές συμβάσεις, η απορρύθμιση της εργασίας, η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, το κλείσιμο Δημόσιων Οργανισμών (Κ.Α, ΑΚΕ, ΚΟΤ κ.λ.π.), η απαξίωση των Οργανισμών, των θεσμών και των εργαζομένων βρίσκονται μεταξύ πολλών άλλων στο επίκεντρο της συζήτησης σε συνδυασμό με τους αγώνες και τη δράση της Συντεχνίας να αποτρέψει την εφαρμογή τέτοιων πολιτικών, να στηρίξει τους Οργανισμούς και το ρόλο τους και να επαναφέρει μισθούς και ωφελήματα.

Το Παγκύπριο Συνέδριο της ΣΗΔΗΚΕΚ και οι αποφάσεις του αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον από τους εργαζόμενους, την κοινωνία αλλά και την Πολιτεία.

Η επιβεβαίωση των Αρχών του Συνδικαλιστικού Κινήματος, η διαμόρφωση πολιτικής αιτημάτων και διεκδίκησης, η ενότητα δράσης, η εντατικοποίηση του αγώνα ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, του ξεπουλήματος δημόσιου πλούτου, της αγοράς υπηρεσιών και της απαξίωσης, θα αποτελέσουν τη βάση συζήτησης για τις αποφάσεις του Συνεδρίου.

Μέσα στα πλαίσια του προσυνεδριακού διαλόγου πραγματοποιούνται συνελεύσεις κατά Κλάδο που θα κορυφωθούν με την πραγματοποίηση Επαρχιακών Συνεδρίων σε όλες τις πόλεις.

Στο Συνέδριο αναμένεται να παρευρεθούν εκπρόσωποι της Κυβέρνησης, των Ημικρατικών Οργανισμών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Θα προσκληθούν επίσης βουλευτές, άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις και η Τ/Κ οργάνωση BES. Θα παρευρεθούν επίσης εκπρόσωποι έξι συνδικαλιστικών οργανώσεων από την Ελλάδα, τη Σερβία και την Ουγγαρία και στο περιθώριο του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί διάσκεψη με θέμα τις ιδιωτικοποιήσεις.

ΑΠΟ ΤΗ ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ

14/3/2019