Ανακοινώσεις

You are here:Αρχική»Ανακοινώσεις»Ανακοίνωση ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ για καταψήφιση των προϋπολογισμών του ΡΙΚ

Ανακοίνωση ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ για καταψήφιση των προϋπολογισμών του ΡΙΚ

Με απόφαση της πλειοψηφίας της Βουλής ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ φτάσαμε να ζήσουμε ακόμα ένα «θέατρο του παραλόγου» με την καταψήφιση των προϋπολογισμών του ΡΙΚ.

Αυτό ισοδυναμεί με κλείσιμο του Οργανισμού με συνεπακόλουθο οι 400 περίπου εργαζόμενοι να βρίσκονται ουσιαστικά εκτός εργασίας.

Οι πολιτικές και άλλες σκοπιμότητες που έχουν σχέση με την εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων και την επίλυση εσωτερικών διαφορών επικράτησαν έναντι των Αρχών και της ανάγκης να υπάρχει Δημόσια Ραδιοτηλεόραση.

Ίσως αυτή να είναι και επιθυμία και στόχος της γενικότερης νεοφιλελεύθερης πολιτικής του ΔΗΣΥ και της Κυβέρνησης. Να κλείσουν δηλαδή το ΡΙΚ.

Η Κυβέρνηση αυτή βρίσκεται στη διοίκηση του ΡΙΚ για 6 χρόνια και δεν έλυσε τα προβλήματα που επικαλούνται, για να καταψηφίσει το ίδιο το κυβερνών Κόμμα τους προϋπολογισμούς. Διόρισαν νέο Δ.Σ. που έχει ζωή μόλις 2 μήνες και δεν του δίνουν ούτε καν την ευκαιρία να εφαρμόσει την πολιτική που θέλουν και να λύσει προβλήματα.

Θύμα αυτών των σκοπιμοτήτων είναι η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση και οι εργαζόμενοι που κατάντησαν έρμαιο των πολιτικών και προσωπικών συμφερόντων. Το θέμα του αποκλεισμού του ΡΙΚ από τη διαφημιστική πίττα και η επίκληση της ποιότητας των προγραμμάτων έχουν σχέση με την εξυπηρέτηση συμφερόντων, ενώ η διαιώνιση εσωτερικών και διοικητικών προβλημάτων, με προσωπικές επιδιώξεις και συμφέροντα. 

Τα πολλά εργασιακά θέματα που υπάρχουν στο ΡΙΚ που αφορούν το οργανόγραμμα, τις συλλογικές συμβάσεις και τη ρύθμιση του καθεστώτος απασχόλησης και ανέλιξης της πλειοψηφίας των εργαζομένων δεν επιλύθηκε τα τελευταία 6 χρόνια λόγω της απροθυμίας του απερχόμενου Δ.Σ. και των ιδιοτελών συμφερόντων.

Οι εργαζόμενοι όμως δεν μπορεί να είναι παίγνιο των σκοπιμοτήτων γι’ αυτό θα αντιδράσουν για να προστατεύσουν το ρόλο και την αποστολή της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης και των καλώς νοούμενων συλλογικών συμφερόντων τους.

Η ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ καλεί την πλειοψηφία της Βουλής να επαναφέρει άμεσα την κατάσταση στις σωστές διαστάσεις για να αποτραπούν τα χειρότερα.

ΑΠΟ ΤΗ ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ

16/03/2019