Ανακοινώσεις

You are here:Αρχική»Ανακοινώσεις»Βιάζονται να κλείσουν την Επιτροπή Σιτηρών

Βιάζονται να κλείσουν την Επιτροπή Σιτηρών

Η ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ καταγγέλλει την Επιτροπή Σιτηρών ότι εξάντλησε τα αποθέματα σόγιας και αραβοσίτου χωρίς να φροντίσει να παραγγείλει και να παραλάβει έγκαιρα άλλες ποσότητες, αφήνοντας με αυτό τον τρόπο τους πελάτες της εκτεθειμένους.

Παρά το γεγονός ότι η Κυβέρνηση αυτή παρέλαβε μια κερδοφόρα μέχρι το 2012 Επιτροπή σκόπιμα για 6 χρόνια τα διορισμένα Δ.Σ. δεν λάμβαναν μέτρα με αποτέλεσμα να μειωθεί το μερίδιο της στην αγορά κάτω των 20% και να εξαντλήσει σχεδόν όλα από τα 16 εκατομμύρια ευρώ αποθεματικό που παρέλαβε.

Η σημερινή εξέλιξη να μην παραγγείλει τις αναγκαίες ποσότητες σόγιας και αραβόσιτου κρίνεται από εμάς σαν σκόπιμη ενέργεια για να οδηγήσει την Επιτροπή σε κλείσιμο «μια ώρα νωρίτερα».

Καταγγέλλουμε επίσης ότι μέχρι σήμερα ούτε το δικό τους πρόγραμμα για κλείσιμο της Επιτροπής με διατήρηση αποθεμάτων μέσω στρατηγικού επενδυτή, την πώλησης της και της ρύθμισης των θεμάτων των εργαζομένων, δεν μπόρεσαν να το υλοποιήσουν.

Ας κρίνει λοιπόν την Κυβέρνηση ο κάθε απλός πολίτης και ας αναλογισθεί για ακόμα μια φορά που οδηγούν οι πολιτικές των ιδιωτικοποιήσεων, του κλεισίματος Οργανισμών, του ξεπουλήματος δημόσιου πλούτου και της πλήρους εγκατάλειψης των κοινωνικών και παραγωγικών ομάδων του πληθυσμού.

ΑΠΟ ΤΗ ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ

22/3/2019