Κλαδική Επιτροπή ΑΗΚ

You are here:Αρχική»Κλαδική Επιτροπή ΑΗΚ»Ενοποίηση Ταμείων Βοηθείας συντεχνιών ΑΗΚ

Ενοποίηση Ταμείων Βοηθείας συντεχνιών ΑΗΚ

Μέλη ΣΗΔΗΚΕΚ ΑΗΚ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Όπως γνωρίζετε εδώ και αρκετά χρόνια, πάγια θέση της Συντεχνίας μας, είναι η συνένωση των διαφόρων Σχεδίων Βοηθείας Υπαλλήλων ΑΗΚ.

Αυτή η διαχρονική θέση μας, για αυτό το καθαρά ανθρωπιστικό θέμα, βρήκε ανταπόκριση και από τις υπόλοιπες συνδικαλιστικές οργανώσεις. Με την πάροδο του χρόνου και τις αλλεπάλληλες προσωπικές επαφές έχουμε πείσει για την αναγκαιότητα αυτή.

Το θέμα αυτό απασχόλησε σειρά από συνεδρίες της Γραμματείας της Παγκύπριας Κλαδικής ΣΗΔΗΚΕΚ-ΑΗΚ. Στην τελευταία μάλιστα συνεδρία που έγινε στις 10 Δεκεμβρίου 2009 και  παρουσία του Γενικού Γραμματέα της ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ, ασχολήθηκε με την επιστολή που έστειλε η ΕΠΟΠΑΗ  για το θέμα αυτό.

Κύριος σκοπός ιδρύσεως του Σχεδίου, είναι η παροχή οικονομικής βοήθειας στην οικογένεια συναδέλφου μέλους του Σχεδίου, που αποβιώνει κατά την διάρκεια υπηρεσίας του στην Αρχή.

Ήδη οι Συντεχνίες ΣΕΠΑΗΚ και ΣΥΒΑΗΚ, έχουν αποφασίσει να αποδεχτούν την ενοποίηση των δικών τους Σχεδίων Βοηθείας με αυτό της ΕΠΟΠΑΗ.

Μέσα στο πνεύμα της συναδελφικής αλληλεγγύης , προς όφελος των συναδέλφων και αφού λάβαμε σοβαρά υπόψη όλα τα πιο πάνω , αποφασίσαμε όπως ζητήσουμε από τα μέλη μας να υπογράψουν το συνημμένο έντυπο.

Σημειώνουμε για καθαρά πρακτικούς, νομικούς και διαδικαστικούς λόγους, το ενοποιημένο Σχέδιο Βοηθείας, αναφέρεται στο έντυπο, ως ΄΄Σχέδιο Βοηθείας της ΕΠΟΠΑΗ΄΄.

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, θα υπάρξει διαφοροποίηση στο ποσό και στον τρόπο αποκοπής, αφού σε περίπτωση θανάτου οποιουδήποτε συναδέλφου στην υπηρεσία της Αρχής, μέλους μιας των Συντεχνιών , η ΑΗΚ  θα αποκόπτει από το μισθό μας, 30 ευρώ  (σε δύο μηνιαίες δόσεις των 15 ευρώ ) και θα τα παραδίδει στις ηγεσίες των Συντεχνιών. Αυτές με τη σειρά τους, έχουν την υποχρέωση να επισκεφθούν τους οικείους του  αποθανόντος συναδέλφου και να παραδώσουν σε αυτούς το συνολικό ποσό.

Από τη γραμματεία
ΣΗΔΗΚΕΚ (ΠΕΟ)-ΑΗΚ