Ταμείο Ευημερίας

You are here:Αρχική»Ταμείο Ευημερίας»Σχέδια Ταμείου Ευημερίας ΣΗΔΗΚΕΚ - ΠΕΟ 2017

Σχέδια Ταμείου Ευημερίας ΣΗΔΗΚΕΚ - ΠΕΟ 2017

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

ΠΡΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ ΤΗΣ ΣΗΔΗΚΕΚ

Σχέδια Ταμείου Ευημερίας ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ 2017

Η Διαχειριστική Επιτροπή του Ταμείου Ευημερίας της ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ ανακοινώνει τα διάφορα σχέδια που αφορούν τους εργαζόμενους στους Οργανισμούς που είναι μέλη του συντεχνιακού Ταμείου (επισυνάπτεται σχετικός πίνακας με τα μέλη του Τ.Ε.).

Το Ταμείο Ευημερίας προσφέρει από φέτος διάφορες επιλογές για τα μέλη του ως εξής:

1. Επιχορήγηση ταξιδιού στο εξωτερικό

Το κάθε μέλος μπορεί να εξασφαλίσει το ποσό που δικαιούται (το οποίο ανακοινώνεται ετήσια από τη Δ.Ε.) που για φέτος είναι 150€ για την επιχορήγηση ταξιδιού του στο εξωτερικό είτε επιλέγοντας δικό του προορισμό, είτε τους προορισμούς που ανακοίνωσε ο φορέας ευημερίας της ΠΕΟ (σχετικό περιοδικό)
Απαραίτητες προϋποθέσεις:

 1. Να ταξιδεύει οπωσδήποτε, μεταξύ άλλων μελών της οικογένειας, το ίδιο το μέλος
 2. Θα κυκλοφορήσει ειδικό έντυπο η συμπλήρωση του οποίου επιβάλλεται να γίνει εκ των προτέρων μέσα στο χρονικό πλαίσιο που αναγράφεται στο τέλος της παρούσης εγκυκλίου.
 3. H έγκριση της αίτησης από τη Δ.Ε.
 4. H περίοδος που ισχύει το σχέδιο επιχορήγησης αυτό είναι από 1/7/2017 μέχρι 30/9/2017.αιτήσεις που αφορούν ημερομηνίες εκτός της περιόδου αυτής είναι παράκληση της Δ.Ε. όπως μη υποβάλλονται για έγκριση γιατί δεν θα εγκρίνονται.
Η πληρωμή από το Ταμείο θα γίνεται μετά το ταξίδι και αφού προσκομιστεί το απόκομμα της αυθεντικής κάρτας επιβίβασης και απόδειξη πληρωμής.

2. Επιχορήγηση διαμερίσματος σε διάφορες Επαρχίες της Κύπρου.

Η επιχορήγηση αυτή βασίζεται στην πρακτική προηγούμενων χρόνων, στη βάση της οποίας ανακοινώνονται έγκαιρα διάφορα διαμερίσματα ανά το Παγκύπριο σε διάφορες περιόδους μαζί με το ύψος της επιχορήγησης. Επειδή είναι το πιο δημοφιλές σχέδιο για τα μέλη του Ταμείου τηρείται μια αυστηρή προτεραιότητα, πρώτα και κύρια στα μέλη του Ταμείου, στα άτομα που αποτείνονται πρώτη φορά, στα άτομα που δεν επωφελήθηκαν την προηγούμενη χρονιά, σε ειδικές κατηγορίες ατόμων π.χ. οικονομικά προβλήματα, πολύτεκνες οικογένειες κ.τ.λ. Σε περίπτωση διαθεσιμότητας κενών διαμερισμάτων μπορούν να εξυπηρετηθούν και μη μέλη του Τ.Ε.

3. Επιχορήγηση διαμονής σε ξενοδοχείο ή τουριστικό διαμέρισμα της επιλογής του μέλους.

Όπως και στο σημείο 1 «επιχορήγηση ταξιδιού στο εξωτερικό», το Ταμείο μπορεί να επιχορηγήσει στο μέλος μέρος του κόστους διαμονής του, που για φέτος έχει καθοριστεί 150€, σε οποιοδήποτε ξενοδοχείο ή τουριστικό κατάλυμα που το ίδιο το μέλος θα επιλέξει. Ισχύουν οι ίδιοι όροι και προϋποθέσεις όπως και στην επιχορήγηση ταξιδιού στο εξωτερικό. Απαραίτητη προϋπόθεση η εκ των προτέρων υποβολή αίτησης και η έγκριση της. Διευκρινίζεται ότι αν από τις συνολικές αιτήσεις διαφανεί ότι δεν υπάρχει πληρότητα στα διαμερίσματα της συντεχνίας και αφορούν το σημ 2 πιο πάνω ενδεχομένως να μην εξεταστούν τέτοιες αιτήσεις και οι ενδιαφερόμενοι κληθούν να συμμετάσχουν στο σχέδιο 2 πιο πάνω.
Σε περίπτωση έγκρισης στο σχέδιο αυτό 93) η πληρωμή και πάλι θα γίνεται εκ των υστέρων αφού προσκομισθεί η αυθεντική απόδειξη διαμονής. Περιπτώσεις που δεν έτυχαν έγκρισης δεν θα επιχορηγούνται.

4. Διοργάνωση εκδρομής στην περιοχή Πλαταμώνα ( στο Νομό Πιερίας, στο νότιο άκρο του, στους πρόποδες του Ολύμπου) σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΟΜΕ-ΔΕΥΑ)

 1. Αυτή θα διεξαχθεί σε 2 ομάδες οι οποίες θα αποτελούνται από 8 ζευγάρια (μέλος με σύζυγο) η κάθε ομάδα και θα διαμένουν σε δίκλινο δωμάτιο. Δεν υπάρχουν διαθέσιμα μονόκλινα δωμάτια. Το σύμπλεγμα δωματίων βρίσκεται δίπλα από τη θάλασσα και είναι σε άριστη κατάσταση.
 2. Η πρώτη ομάδα από τις 22/7-27/7 και η δεύτερη από 27/7-1/8 δηλ.5 βράδια.
 3. Η αρχική τιμή συμμετοχής ανέρχεται στα 420€ το άτομο την οποία επιχορηγά το ταμείο ευημερίας της συντεχνίας για τα μέλη του με το ποσό των 170€ και έτσι η τελική τιμή για τα μέλη του Τ.Ε διαμορφώνεται σε 250€. Εννοείται ότι αφού τηρηθεί προτεραιότητα για τα μέλη του Τ.Ε. μπορούν να λάβουν μέρος και μέλη της ΣΗΔΗΚΕΚ που δεν είναι μέλη του Τ.Ε. με τιμή συμμετοχής την αρχική.
 4. Στη τιμή περιλαμβάνεται αεροπορικό εισιτήριο ,πρόγευμα και μεταφορά από το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης προς το χώρο διαμονής και ανάποδα.
 5. Θα διοργανωθούν σε συνεργασία με την ΟΜΕ-ΔΕΥΑ 2 εκδρομές με το κόστος να βαραίνει τους εκδρομείς.
 6. Οι αιτήσεις θα γίνονται σε ειδικό έντυπο που θα κυκλοφορήσει.

Γενικά

 1. Για το κάθε σχέδιο από τα 4 πιο πάνω θα ενημερώνονται έγκαιρα τα μέλη που έχουν δικαίωμα συμμετοχής.
 2. Θα δίνεται στην κάθε περίπτωση προτεραιότητα στα μέλη του Ταμείου Ευημερίας που δηλώνουν συμμετοχή για πρώτη φορά και θα ακολουθούν οι υπόλοιποι ανάλογα με τη χρονιά συμμετοχής ή τη συχνότητα χρήσης του Ταμείου.
 3. Μέλη του Τ.Ε που έτυχαν επιχορήγησης κατά την περσυνή περίοδο αυτόματα αποκλείονται από οποιαδήποτε επιχορήγηση κατά το 2017

Τελευταία ημερομηνία υποβολής αιτήσεων η 9/6/2017

Όσοι λάβουν απάντηση έγκρισης θα πρέπει να πληρώσουν το ανάλογο ποσό μέχρι 30/6/2017

ΑΠΟ ΤΗ ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ

11/5/2017

Έντυπα Αιτήσεων και Πληροφορίες

 

1 Έντυπο Αίτησης Εξωτερικού

2 Έντυπο Αίτησης Εσωτερικού

3 Οργανισμοί Μέλοι του Ταμείου Ευημερίας ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ