Δραστηριότητες

You are here:Αρχική»Δραστηριότητες»Μια αξέχαστη Χριστουγεννιάτικη Κυριακή για τα παιδιά των μεταναστών και της Παιδικής Στέγης

Μια αξέχαστη Χριστουγεννιάτικη Κυριακή για τα παιδιά των μεταναστών και της Παιδικής Στέγης

Από την Κλαδική ηθοποιών της ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ

Για καιρό θα θυμούνται πολλά παιδιά αλλά και μεγάλοι την Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που οργάνωσε η Κλαδική Καλλιτεχνών Θεάτρου της ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ στο Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο της Λευκωσίας . Η κρύα Κυριακή της 12 Δεκεμβρίου έγινε θερμότατη μέσα από το εξαίρετο πρόγραμμα που παρουσιάστηκε και που ενθουσίασε όλους όσους είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα. H εκδήλωση, ήταν αφιερωμένη στα παιδιά των οικονομικών μεταναστών και της παιδικής στέγης Λευκωσίας.

Η ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ μέσα από αυτή την εκδήλωση ήθελε να εκφράσει την αγάπη και την Αλληλεγγύη της στα παιδιά των μεταναστών και της παιδικής στέγης καθώς και την εκτίμηση και στήριξη της προς τους λειτουργούς της Στέγης και του Πολυδύναμου Δημοτικού κέντρου.

Η εκδήλωση αυτή στηρίχτηκε από όλες τις Τμηματικές της ΣΗΔΗΚΕΚ. Χαρακτηριστικά η Κλαδική των Κυπριακών Αερογραμμών πουλώντας Χριστουγεννιάτικα γλυκά που έφτιαξαν οι ίδιοι παρέδωσαν το ποσό των 1200 ευρώ στην υπεύθυνη της Παιδικής Στέγης για τις ανάγκες των παιδιών.  Να αναφέρουμε ακόμα ότι η Κλαδική Καλλιτεχνών της ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ έχει αγκαλιάσει τα παιδιά της Παιδικής Στέγης διαχρονικά προσφέροντας τους ψυχαγωγία μέσα από θέατρο, θεατρικό παιγνίδι και άλλες εκδηλώσεις.

Στο εξαίρετο πρόγραμμα παρουσιάστηκαν τα ακόλουθα σχήματα:

Την έναρξη έκαναν εντυπωσιακά τα παιδάκια ( παιδιά οικονομικών μεταναστών) του Πολυδύναμου τραγουδώντας Κυπριακά κάλαντα σε άπταιστη Κυπριακή διάλεκτο.

Οι ηθοποιοί της Παιδικής Σκηνής του ΘΟΚ παρουσίασαν μέρος της παιδικής παράστασης του θεατρικού έργου Ρουμπεστίνσκι. Ακολούθησε η παιδική χορωδία του Νίκου Ευαγγέλου από τη Λάρνακα που μάγεψε τους παρευρισκόμενους με τις υπέροχες φωνούλες τους. Την σκυτάλη πήρε ακολούθως το Προοδευτικό Σωματείο Ποντίων το «ΠΡΟΣΩΠΟ» με Ποντιακούς Χριστουγεννιάτικους χορούς και Κάλαντα.

Το πρόγραμμα συνέχισε η ομάδα κρουστών Μπατουκίνιο από τη Λεμεσό που ξεσήκωσε τα πιτσιρίκια σε ένα ξέφρενο παραλήρημα ενθουσιασμού.

Η εκδήλωση έκλεισε με χριστουγεννιάτικα δωράκια και λιχουδιές για όλους.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο ΚΟΓ της ΠΕΟ Χρίστος Τομπάζος, ο Γ.Γ. της ΣΗΔΗΚΕΚ Αντώνης Νεοφύτου ο Πρόεδρος του ΘΟΚ Δημήτρης Καραγιάννης, ο Διευθυντής του ΙΝΕΚ ΠΕΟ Παύλος Καλοσυνάτος, πολλοί Ηθοποιοί, μέλη των Τμηματικών της ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ και πολλοί οικονομικοί μετανάστες.

Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα της Δημάρχου Λευκωσίας Ελένης Μαύρου.