Κλαδική Επιτροπή CYTA

You are here:Αρχική»Κλαδική Επιτροπή CYTA»Προς έκτακτους και ωρομίσθιους υπαλλήλους των κέντρων τηλεφωνικής εξυπηρέτησης της ΑΤΗΚ

Προς έκτακτους και ωρομίσθιους υπαλλήλους των κέντρων τηλεφωνικής εξυπηρέτησης της ΑΤΗΚ

Είναι με λύπη που υποχρεωνόμαστε να απευθυνθούμε κοντά σας, με μοναδικό σκοπό να αποκαταστήσουμε την αλήθεια την οποία άλλωστε γνωρίζουν οι πιο πολλοί από εσάς. Γιατί είναι το λιγότερο ασέλγεια στη μνήμη μας όταν κάποιόι που όχι μόνο δεν προσπάθησαν αλλά και παρεμπόδισαν με κάθε τρόπο τις προσπάθειες της ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ να κατοχυρώσει το καθεστώς εργασίας των εκτάκτων και να εξασφαλίσει βασικά δικαιώματα.

Ποια είναι η αλήθεια;;

- στις 2/12/2002 η ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ κάλεσαν την πρώτη σύσκεψη εκτάκτων κατά την οποία ανταλλάχθηκαν απόψεις και συμφωνήθηκε ότι για να μπορέσουμε να προωθήσουμε τα προβλήματα θα πρέπει πρώτα να οργανωθούμε. Χωρίς την οργάνωση τίποτε δεν μπορούμε να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε. Έτσι προχωρήσαμε προς δυο κατευθύνσεις

1. την δημιουργία ομάδας πρωτοβουλίας με την στήριξη της ΣΗΔΗΚΕΚ

2. την εγγραφή μελών στη συντεχνία για να μπορεί να αρχίσει τις ενδεδειγμένες ενέργειες.

- στις 11/3/2003 η ΣΗΔΗΚΕΚ απέστειλε κατάλογο μελών και ζητούσε συνάντηση για να αρχίσει διάλογος.

Ακολούθησαν πολλές συσκέψεις, επαφές με κοινοβουλευτικά κόμματα, την διεύθυνση και το Δ.Σ της ΑΤΗΚ κ.λ.π.

Η ομάδα πρωτοβουλίας καλούσε πάντα όλες τις Συντεχνίες.

Γιατί μόνο η ΣΗΔΗΚΕΚ δήλωνε παρών; Που ήταν οι άλλοι;

- θέσαμε το θέμα ενώπιον της μεσολαβητικής υπηρεσίας του Υπουργείου Εργασίας, όπως και η κοινοβουλευτική επιτροπή Εργασίας με πρόεδρο την βουλευτή Σωτηρούλα Χαραλάμπους που το έθεσε πάμπολλες φορές προς συζήτηση βάζοντας την ΑΤΗΚ μπροστά στις ευθύνες της.

- Μας ενδιέφερε να ξεπεράσουμε την πρόνοια των 2 χρόνων που προέβλεπε ο κανονισμός, να αλλάξουμε το καθεστώς εργασίας και να διασφαλίσουμε βασικά δικαιώματα μέσω αιτημάτων και υπογραφής ξεχωριστής από τους υπαλλήλους συλλογικής σύμβασης. Πολλοί εργαζόμενοι άρχισαν να συμπληρώνουν τα 2 χρόνια για αυτό επειγόμασταν να ξεπεράσουμε τον πρώτο σκόπελο για να μην χάσουν την δουλειά τους.

Αν κάποιοι που σήμερα καμώνονται ότι «κάτι έκαναν» και σας ζητούν να γίνετε μέλη, ανατρέξουν στα πρακτικά της βουλής για να δουν ποια ήταν η θέση τους θα πρέπει να ντρέπονται.

- εφ΄ όσον αργούσε η τροποποίηση των κανονισμών, πιέσαμε και κατορθώσαμε να συμφωνήσουμε στην ένταξη, όσων συμπλήρωναν τα δυο χρόνια, στη DIGIMED.

Ποια συμφωνία έκαναν «οι άλλοι» και τι έπραξαν για να μην χάσουν την δουλεία τους οι εργαζόμενοι; Μήπως το μόνο που έκαναν ήταν να παρεμβάλλουν εμπόδια;

- Ακολούθως συμφωνήθηκε η τροποποίηση των κανονισμών για οριστική λύση του προβλήματος του καθεστώτος εργασίας και ταυτόχρονα αρχίσαμε συζήτηση για την παροχή των βασικών δικαιωμάτων. Παρατηρήθηκε καθυστέρηση και απόλυση για λίγο εργαζομένων.

Ποιοι έτρεξαν τότε να εγκριθούν οι κανονισμοί? Ποιοι αγωνιούσαν και πίεζαν κυβέρνηση και άλλες υπηρεσίες? Μήπως αυτοί που δεν ήθελαν να έχουν μέλη και ερχόντουσαν σε αντιπαράθεση μαζί τους στη βουλή;

- σήμερα έχουμε κανονισμούς και υπογραμμένη μια συμφωνία. Πιστεύουμε ότι οι εργαζόμενοι γνωρίζουν τα πιο πάνω καθώς και πολλά άλλα. Άλλωστε μαζί πορευθήκαμε για τρία και πλέον χρόνια και έχουμε φτάσει μέχρις εδώ. Οφείλομε να συγχαρούμε τους πρωτοπόρους που ανάλαβαν μαζί μας το βαρύ φορτίο και άντεξαν στις πιέσεις. Είναι παράδειγμα προς μίμηση και καλούμε όλους να οργανωθούν γιατί μόνο με την ενότητα θα επιτύχουμε τους στόχους που θέτουμε. Απομένουν να γίνουν πολλά όμως «η αρχή είναι το ήμισυ του παντός».

Μαζί συνεχίζουμε για να πετύχουμε ακόμη περισσότερα.

Εκ μέρους της ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΕΟΦΥΤΟΥ

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ