Ανακοίνωση Συντεχνιών για κλιμάκωση των μέτρων στον Δήμο Πάφου

Οι εργαζόμενοι του Δήμου Πάφου σε γενική συνέλευση που έγινε σήμερα Πέμπτη 5/3/2020 έχουν αποφασίσει ομόφωνα την πραγματοποίηση 48ωρης απεργίας την Τρίτη 10/3/2020 με ώρα έναρξης την 00.01 μέχρι 11/ 3/2020 και ώρα 24:00.

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν δυναμικά στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πάφου να προχωρήσει στην πλήρη αποξένωση και ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας περισυλλογής σκυβάλων του Δήμου.

Οι εργαζόμενοι καλούν για ακόμα μια φορά το Δημοτικό Συμβούλιο να ακυρώσει την απόφαση του και να προχωρήσει σε άλλες διευθετήσεις σε συνεννόηση με το συνδικαλιστικό κίνημα και οι οποίες θα έχουν ως κύριο άξονα τους, την παραμονή των δραστηριοτήτων στο Δήμο, ώστε να διασφαλιστούν ρυθμισμένες εργασιακές σχέσεις και να προωθήσουμε από κοινού μέσω ενός διαλόγου την περεταίρω παροχή ποιοτικότερων και αποτελεσματικότερων υπηρεσιών στους δημότες.

Επισημαίνουμε ότι σε ανάλογες περιπτώσεις όπου Δήμοι προχώρησαν με την παραχώρηση των δραστηριοτήτων σε ανάδοχο, δεν διασφαλίστηκαν ρυθμισμένες εργασιακές σχέσεις, κάτι που οδήγησε σε εργασιακή εκμετάλλευση των εργαζόμενων και σε προβλήματα για τους δημότες με την μη παροχή ποιοτικής εξυπηρέτησης.

Η 48ωρη αυτή απεργία αποτελεί την κλιμάκωση των μέτρων που πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 3/3/2020.

Επίσης οι απεργοί απευθύνονται στους δημότες ζητώντας την κατανόηση τους για την ταλαιπωρία που η απεργία αυτή θα τους δημιουργήσει, πρέπει όμως να κατανοήσουν τόσο ως δημότες όσο και ως εργαζόμενοι και ενεργά μέλη της κοινωνίας, ότι αν περάσουν τέτοιες πολιτικές οι συνέπειες θα έχουν αρνητικό αντίκτυπο σε ολόκληρο τον κοινωνικό ιστό, γι αυτό και ζητούμε την συμπαράσταση τους.

ΕΚ ΤΩΝ ΣΥΝΕΧΝΙΩΝ

ΟΗΟ-ΣΕΚ,ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ και ΔΕΕΚΔΟΚΩ-ΔΕΟΚ

5/3/2020