Δεν είναι αστεία, απειλούν να χαλάσουν το σπίτι μας

Ο Γενικός Εισαγγελέας στη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής είπε ότι ο Νόμος που ψηφίστηκε από την πλειοψηφία της Βουλής για αποκλεισμό της cyta από την διεκδίκηση της ψηφιακής πλατφόρμας είναι στοχευμένη σκοπιμότητα και επέμβαση στο έργο της εκτελεστικής εξουσίας κάτι που δεν μπορεί να κάνει.

Ο Νικόλας Παπαδόπουλλος είπε  ότι οι ιδιώτες έχουν μειωμένα κόστα από τους Η.Ο. και ότι αν το θέλει η Βουλή μπορεί να ψηφίσει και να αφήσει την cyta χωρίς δραστηριότητα.

Ο Λευτέρης Χριστοφόρου σ’ άλλη συνεδρία επικαλέστηκε πληροφόρηση εκ των έσσω για να μας αποδείξει ότι θα προστατέψει την cyta ενώ ταυτόχρονα την πετροβολά και το κόμμα του επιμένει σταθερά στην ιδιωτικοποίηση της.

Την ίδια στιγμή κωλυσιεργούν να αποδεσμεύσουν τα κονδύλια της διαφήμισης και της cytavision προκαλώντας άμεσες επιπτώσεις στην ανάπτυξη και την προώθηση των προϊόντων και υπηρεσιών.

Η πλειοψηφία της Βουλής παραβιάζει θεσμούς και νομοθεσίες για να εξυπηρετήσει ιδιωτικά συμφέροντα με χαμηλά εργατικά κόστα μεν αλλά ψηλά κέρδη σε βάρος των καταναλωτών όπως συμβαίνει σ’ όλες τις περιπτώσεις ιδιωτικών μονοπωλίων. Κάτι τέτοιο θα γίνει με την ψηφιακή πλατφόρμα αν τελικά αποκλειστεί ο Δημόσιος Οργανισμός.

Οι εκπρόσωποι του λαού και της κοινωνίας μας λένε επίσης «ξεκούτσουλα» ότι μπορεί αν θέλουν να βάλουν λουκέττο στη cyta χωρίς να υπολογίζουν τίποτε (οικονομία, καταναλωτές και εργαζόμενους).

Είναι η ώρα οι εργαζόμενοι χωρίς να υπολογίζουν χρώματα και σημαίες να δώσουν την δική τους απάντηση για να προστατέψουν το σπίτι τους και να κρατήσουν γερά το οικοδόμημα της cyta. Κάποιοι κήρυξαν απρόκλητα τον «πόλεμο» και οι εργαζόμενοι καλούνται να επιστρατευτούν χωρίς αναστολές και να δώσουν ενωμένοι την μάχη με την βεβαιότητα ότι το σύνολο της κοινωνίας θα είναι μαζί τους γιατί ο οργανισμός είναι ιδιοκτησία της. Σήμερα είναι έξω από την Βουλή αλλά ο πόλεμος δεν τελειώνει.

Έχουν εξαντληθεί πλέον τα επιχειρήματα, είναι ώρα των έργων και της δράσης. Ας αντιληφθούν όλοι ότι οι όποιες σκοπιμότητες δεν περνούν πλέον στους εργαζόμενους και τους απλούς πολίτες.

Από την  ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ

6 Μαίου 2010