#ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ σε ασφυξία#wecantbreath

Η Κλαδική Καλλιτεχνών Θεάτρου ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ αποφάσισε να προχωρήσει σε σειρά ενεργειών και δράσεων με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κόσμου για την εξευτελιστική μεταχείριση που τυγχάνουν γενικώς τα ζητήματα που αφορούν στον πολιτισμό αλλά και για τις οδυνηρές συνέπειες αυτής της κατάστασης οι οποίες κτυπούν πρώτα και κύρια τους καλλιτέχνες, τους ανθρώπους που υπηρετούν τον πολιτισμό.

Στο πλαίσιο της εκστρατεία μας, κάτω από το γενικό σύνθημα :

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ σε ασφυξία – we cant breath οι καλλιτέχνες μέλη της Κλαδικής Καλλιτεχνών Θεάτρου της ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ ενώνουν τις δυνάμεις τους με όλους τους ανθρώπους του πολιτισμού οι οποίοι αγανακτούν και αντιδρούν στις απαράδεκτες πολιτικές που αντιμετωπίζουν τον πολιτισμό ως κλοτσοσκούφι, ως αναγκαίο «κακό», όπως αποκαλύπτεται ακόμα πιο ξεκάθαρα σήμερα από την αντιμετώπιση που τυγχάνουμε στις συνθήκες πανδημίας. Υψώνουμε μαζί τους φωνή αντίστασης απαιτώντας από την Πολιτεία να σταματήσει να προκαλεί τα αισθήματα μας και να αντικρύσει τον πολιτισμό και τους ανθρώπους που τον υπηρετούν με την αξιοπρέπεια που τους αρμόζει.

Προεδρικό ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ σε ασφυξία

Διεκδικούμε δυναμικά από την Πολιτεία να άρει τα παράλογα μέτρα που αφορούν τους χώρους Πολιτισμού. Ζητάμε την άμεση επαναλειτουργία των Θεάτρων. Δεν δικαιολογείται με τα σημερινά δεδομένα το λουκέτο στα θέατρα όταν ανάλογοι χώροι με αντικειμενικά υψηλότερο ρίσκο επαναλειτουργούν, τη στιγμή μάλιστα που είναι παραδεκτό ότι δεν έχει συνδεθεί η διάδοση του ιού με τη λειτουργία των θεάτρων, ούτε παραβιάσεις μέτρων προστασίας έχει παρατηρηθεί αλλά αντίθετα έχει διαπιστωθεί ότι τηρήθηκαν στο έπακρο.

Πολιτιστικές Υπηρεσίας Υπουργείου Παιδίας ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ σε ασφυξία

Οι εργαζόμενοι και οι φορείς που δραστηριοποιούνται στο χώρο του Πολιτισμού έχουν κτυπηθεί δραματικά από την πρώτη στιγμή εμφάνισης της πανδημίας. Είναι αδιανόητο να μην συμπεριλαμβάνονται στις ανακοινώσεις για την αποκλιμάκωση των μέτρων και να μας αγνοούν! Είναι αδιανόητο να περιορίζεται η κυβερνητική «φροντίδα και έγνοια» σε επιδόματα πείνας τα οποία δίδονται με υπερβολική καθυστέρηση και χωρίς να δίδονται σε όλους όσοι τα έχουν ανάγκη.

Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ σε ασφυξία

Σήμερα τα μέλη της Κλαδικής μας έχουν τοποθετήσει πανό διαμαρτυρίας σε κεντρικά σημεία σε όλη τη Κύπρο, καθώς και σε πολιτιστικούς χώρους και πολιτειακά κτήρια ενώ σύντομα θα ανακοινωθούν και άλλες ενέργειες.

Θέατρο Ριάλτο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ σε ασφυξία

Οι εποχές είναι κρίσιμες και δεν χωράνε προχειρότητες και ερασιτεχνισμοί…

Ο Πολιτισμός έχει συνεκτικό ρόλο σε μια κοινωνία, ιδιαιτέρως σημαντικό στο δημόσιο διάλογο. Αποτελεί πνεύμονα για την κυπριακή κοινωνία, πνεύμονα για την ελεύθερη σκέψη. Γι αυτό χρειάζεται πραγματική στήριξη από την πολιτεία μέσα από τους κρατικούς προϋπολογισμός και όχι ημίμετρα.

Μην του στερείται το οξυγόνο!

Στηρίξτε Έμπρακτα τον Πολιτισμό. Ανοίξτε τα Θέατρα.


#πολιτισμόςσεασφυξία #
wecantbreath
#ανοίξτεταθέατρα

30/01/2021

Κλαδική Καλλιτεχνών Θεάτρου ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ