Οι εργαζόμενοι -απεργοί στο Δήμο Πάφου στηρίζουν την πρόταση των 4 βουλευτών της επαρχίας Πάφου.

Συνεχίζεται για 5η μέρα η απεργία των εργαζομένων του Δήμου Πάφου αντιδρώντας στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για πλήρη ιδιωτικοποίηση της Υπηρεσίας σκυβάλλων του Δήμου.

Από την έναρξη των απεργιακών κινητοποιήσεων οι απεργοί προτάσσοντας τον διάλογο σαν μέσω επίλυσης της διαφοράς δεν έπαψαν στιγμή να υποβάλλουν στο Δήμαρχο διάφορες προτάσεις με αποκορύφωμα την πρόταση τους την περασμένη Τετάρτη που διαλάμβανε την παγοποίηση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου με ταυτόχρονη παγοποίηση των μέτρων αφού πλέον στην έγνοια των εργαζομένων ήταν και η σοβαρή κατάσταση που εξελίσσεται στην πατρίδα μας με τον κορονοιό.

Οι εργαζόμενοι απεργοί χαιρετίζουν την πρόταση των 4 βουλευτών της επαρχίας Πάφου που μέσα από την αγωνία τους για την κατάσταση που δημιουργείται σε σχέση με τον κορονοιό η οποία είναι ταυτόσημη με τη δική μας πρόταση. Αυτή η πρόταση ήρθε αμέσως μετά την επιτυχία της προσπάθειας αριθμού δημοτικών συμβούλων να σχηματίσουν πλειοψηφία και να απαιτήσουν από το Δήμαρχο άμεση σύγκληση του Δημοτικού συμβουλίου για εξέταση των νέων δεδομένων που δημιουργεί η παρατεταμένη απεργία. Πρωτοβουλία και πρόταση την οποία οι εργαζόμενοι χαιρέτησαν αλλά ταυτόχρονα καλούν και τους υπόλοιπους δημοτικούς συμβούλους να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια των συναδέλφων τους.

Την ώρα όμως που δημιουργούνται αυτές οι αισιόδοξες προοπτικές και οι εργαζόμενοι απαντούν θετικά στις προτάσεις αυτές ο Δήμαρχος κλιμάκωσε τον ετσιθελισμό και τις αυθαιρεσίες του επιχειρώντας χθες βράδυ με ιδιωτική εταιρεία και με τη συνοδεία αστυνομίας να περισυλλέξει τους όγκους σκυβάλλων ,σπάζοντας στην ουσία την απεργία. Αυτή η ενέργεια προκάλεσε την άμεση αντίδραση των εργαζομένων που κινητοποιήθηκαν όλο το βράδυ και κατάφεραν να ματαιώσουν την προσπάθεια αυτή του Δημάρχου .Οι εργαζόμενοι αναμένουν ότι τέτοια προσπάθεια αναμένεται να γίνει και σήμερα από το Δήμαρχο γι αυτό και θα περιφρουρούν την απεργία τους.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που στηρίζουν τους απεργούς και οι ίδιοι οι απεργοί κάνουν ακόμα μια φορά έκκληση να εισακουστεί από πλευράς Δημάρχου, που ήδη μειοψηφεί, η πρόταση των 4 βουλευτών της επαρχίας για άμεση αναστολή τόσο των μέτρων όσο και της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου συναισθανόμενος τις δύσκολες στιγμές που περνά η πατρίδα μας.

Εκ των Συντεχνιών

ΟΗΟ-ΣΕΚ,ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ,ΔΕΕΚΔΩΚΩ-ΔΕΟΚ

15/3/2020