Διαδικτυακή παρουσίαση και συζήτηση του νέου Συνταξιοδοτικού την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023 στις 17:30

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Σε δύο εβδομάδες, μέχρι τις 15 Ιουνίου 2023, εκπνέει η περίοδος μέσα στην οποία δικαιούται ένας εργαζόμενος που είναι μέλος Ταμείου Προνοίας και προσελήφθηκε μετά τον Οκτώβριο του 2011 ή είναι αορίστου χρόνου όποτε και αν προσελήφθηκε, να επιλέξει να ενταχθεί στο Νέο Συνταξιοδοτικό  του Δημοσίου και Ευρύτερου Δημοσίου τομέα. 

Στο διάστημα που προηγήθηκε έχουμε διοργανώσει ως ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ σωρεία ημερίδων, σεμιναρίων, ενημερωτικών συγκεντρώσεων  τόσο σε κλαδικό επίπεδο όσο και σε κατά Οργανισμό και έχουμε αποστείλει σχετικό υλικό και σημειώματα για να κυκλοφορήσουν στα μέλη μας για ενημέρωση (Επισυνάπτονται 9 εγγραφα , κατά σειρά: - η αναλογιστική μελέτη από τον οίκο Μουχαννα με σύγκριση κατα περίπτωση, δύο ενημερωτικά σημειώματα της ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ αμέσως με την ψήφιση του Νόμου, η παρουσίαση του οίκου Μουχαννα, διευκρινιστική εγκύκλιος ΣΗΔΗΚΕΚ για αορίστου χρόνου, σχέδιο εντύπου ένταξης στο συνταξιοδοτικό που ετοίμασε η ΣΗΔΗΚΕΚ, η ίδια η νομοθεσία, η παρουσίαση της ΣΗΔΗΚΕΚ και τέλος η μελέτη  του Οικου Μουχαννα που αφορά κυρίως στις κλιμακες των ΕΑΧ στο ΡΙΚ Α 4-7 ). 

Επιπρόσθετα στο πιο κάτω σύνδεσμο θα βρείτε συγκεντρωμένες πληροφορίες για το Νέο Συνταξιοδοτικό που αναρτώνται στην επίσημη σελίδα του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους 

Γενικό Λογιστήριο της Δημοκρατίας | Νέο Συνταξιοδοτικό Σχέδιο (treasury.gov.cy)

Επειδή όμως υπάρχουν επηρεαζόμενοι/ες συνάδελφοι/σσες μας που ακόμα δεν έχουν αποφασίσει και δυνατόν να χρειάζονται περισσότερη ενημέρωση και συζήτηση για το θέμα, η  ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ προχωρεί σε διοργάνωση διαδικτυακής παρουσίασης και συζήτησης του  θέματος την προσεχή Τετάρτη  7 Ιουνίου 2023 στις 17:30 μέσο ‘’Zoom’’ στην παρουσία του Γενικού Γραμματέα της συν. Νίκου Γρηγορίου και Αναπληρωτή Γραμματέα της συν. Σίμου Ευτυχίου. 

Για ανάπτυξη της συζήτησης αλλά και διευκόλυνση όλων όσοι έχουν ερωτήσεις  να υποβάλουν είτε παρακολουθήσουν την παρουσίαση είτε όχι, υπάρχει η δυνατότητα αποστολής  αποριών/ ερωτήσεων για το θέμα, στο email της ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ (Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.), με τίτλο ‘’Απορίες για νέο συνταξιοδοτικό’’ μέχρι και το πρωί της 7ης Ιουνίου 2023 για να τις συγκεντρώσουμε και να τις απαντήσουμε κατά την διάρκεια της ενημέρωσης. Εννοείται ότι όσοι θα παρακολουθήσουν ζωντανά την συζήτηση θα μπορούν να υποβάλουν ερωτήσεις και την ώρα της συζήτησης είτε ζωντανά είτε με αποστολή γραπτού μηνύματος.

Η ενημέρωση θα οπτικογραφηθεί και θα ανέβει την επόμενη μέρα στην σελίδα της ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ για να μπορείτε να την παρακολουθήσετε όποτε σας βολεύει αν δεν μπορέσετε την παρακολουθήσετε ζωντανά.

 Για να συνδεθείτε στη συνάντηση θα πρέπει να ακολουθήσετε τον πιο κάτω σύνδεσμο:

Join Zoom Meeting

https://us06web.zoom.us/j/83290008619?pwd=cVFGZ1VRWHBuTTdvd2NkZDB1ajR5dz09

Meeting ID: 832 9000 8619

Passcode: 157974

Με εκτίμηση,

Νίκος Γρηγορίου

Γ.Γ. ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ

 

Επισυνάψεις:

1. Αναλογιστική μελέτη από τον οίκο Μουχαννα με σύγκριση κατα περίπτωση

2. Σημείωμα για το νέο Νόμο για το Συνταξιοδοτικό.

3. Ενημερωτικό Σημείωμα ΣΗΔΗΚΕΚ - ΠΕΟ για το νέο Συνταξιοδοτικό.

4. Παρουσίαση του οίκου Μουχαννα.

5. Διευκρινιστική Εγκύκλιος ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ για Αορίστου Χρόνου στο Νέο Συνταξιοδοτικό. 10

6. Σχέδιο εντύπου ένταξης στο συνταξιοδοτικό που ετοίμασε η ΣΗΔΗΚΕΚ.

7. Η νομοθεσία.

8. Η παρουσίαση της ΣΗΔΗΚΕΚ για το νέο Συνταξιοδοτικό.

9. Μελέτη του Οικου Μουχαννα που αφορά κυρίως στις κλιμακες των ΕΑΧ στο ΡΙΚ Α 4-7.